Nu există produse în coș.
Comandă telefonic
În plus, îți răspundem cu plăcere la orice întrebare ai avea despre acest model.
0733 487 748
Anual, în țara noastră se produc mii de incendii, iar principalele victime ale acestora sunt copiii. În cele mai multe situații, micuții nu pot aprecia pericolele din jurul lor. Totodată, nu au puterea de a se salva din fața flăcărilor și, dacă sunt lipsiți de supravegherea adulților, își pot pierde viață. Din păcate, este o realitate cruntă, însă nu trebuie să pierzi din vedere faptul că lucrurile se pot schimba. Trebuie doar să ai grijă ca pruncii să fie pregătiți și să afle ce înseamnă siguranța lor. Copilul tău știe care sunt principalele reguli de prevenire a unui incendiu? Iată ce ar trebui să-l înveți:
Copiii sunt fascinați de foc, iar acest lucru nu ar trebui să-i surprindă deloc pe cei mari. După doar un an de viață, micuților li se oferă un desert delicios care include și o lumânare aprinsă. Toată lumea îi aplaudă în timp ce ei suflă spre foc, așa că pot înțelege lucrurile diferit. Din acest motiv, pe măsură ce cresc, părinții trebuie să-i învețe pe copiii lor ce înseamnă acest obicei și să le explice că, oricât de interesant ar fi să vadă focul arzând, nu este o joacă.
Chibriturile, brichetele, lumânările ori alte surse de aprindere a focului nu ar trebuie să ajungă pe mâna copiilor. Chiar dacă acestea se păstrează într-un loc sigur, departe de cei mici, ei trebuie să fie avertizați cu privire la utilitatea lor. Juniorii trebuie să înțeleagă că aceste produse nu sunt pentru joacă și atunci când le găsesc din întâmplare trebuie să le dea imediat unei persoane adulte.
Fierul de călcat sau fierbătorul pot duce la o adevărată tragedie. Pentru prevenirea incendiilor este important ca micuții să știe că ei nu au acces la aparatele electrocasnice din locuință. În cazul în care intenționează să utilizeze un anumit produs, din pură curiozitate, atunci aceștia o vor face doar în prezența adulților.
Fie că vorbim despre haine, jucării, cărți, hârtii sau orice alte elemente care pot arde cu ușurință, cei mici trebuie să afle că acestea se așază întotdeauna la locul lor. Părinții trebuie să-i învețe pe copiii că radiatoarele, lămpile ori reșoul emit căldură și, dacă sunt acoperite din greșeală, pot declanșa un incendiu. Totodată, ca să nu fie tentați să experimenteze diferite lucruri, prichindeii trebuie să afle cât mai multe despre materialele combustibile și cum pot lua ele foc. De asemenea, copiii trebuie să știe, spre exemplu că: în pomul de iarnă nu se aprind lumânări, jucăriile nu se pun pe flacăra aragazului, iar lampa din cameră nu se acoperă cu o haină. Trebuie chemat un adult să stingă lumina dacă aceasta devine deranjantă.
Este important ca adulții să le explice micuților că electricitatea poate conduce la un incendiu devastator. Pe lângă faptul că există riscul electrocutării dacă vorbim despre joaca la priză, scânteile electrice ori un scurtcircuit pot deveni surse de aprindere a focului. Prin urmare, copiii vor fi atenționați să nu bage nimic în priză, să nu tragă de cabluri și de alte aparate, de conductori electrici sau de prize.
În general, distracția ar trebui să fie limitată în timpul gătitului. Deși părinții încearcă deseori să-i implice pe cei mici în acest proces, ar trebuie ca ei să fie îndrumați cu privire la aparatura care poate provoca o deflagrație. Astfel, copiii vor fi învățați să nu atingă cratițele care sunt pe foc, să nu pună mâna sau alte obiecte pe o plită fierbinte și să nu se joace în preajma cuptorului și a aragazului.
Multe dintre incendii se produc în anotimpul rece, atunci când în casele oamenilor se folosesc diferite surse de încălzire.
Sursa foto: unsplash.com
Este necesar ca juniorii să fie anunțați despre faptul că ei nu trebuie să pună lemne pe foc, dacă au în casă o sobă ori un șemineu. De asemenea, cei mici nu vor utiliza în nici un fel radiatoare, aeroterme sau calorifere electrice, ci întreaga responsabilitate le revine părinților.
Micuții trebuie să fie atenționați de către părinții lor despre utilitatea unei butelii. Aceștia o pot considera un produs ideal pentru joacă sau un element cu care să încerce diverse experimente pe care le-au văzut la televizor.
Orice persoane, dar, în mod special, copiii trebuie să fie capabili să asocieze sunetul unui detector de fum cu focul. Este important ca ei să înțeleagă rolul unui astfel de dispozitiv și de ce este el instalate în locuință, dar și cum poate fi de folos pentru a evita un incendiu.
Fără îndoială, este vital ca juniorii să fie învățați ce înseamnă un incendiu și să știe că focul nu este deloc o joacă. Însă, micuții din zilele noastre au nevoie să afle mai multe și despre echipele de intervenție care îi pot salva în situațiile critice. Dacă au o vârstă mai înaintată și știu deja să folosească telefonul, atunci ei vor fi instruiți să sune la numărul unic de urgență în momentul în care nu au ajutorul unui adult și se află într-un pericol. Bineînțeles, părinții le vor explica în detaliu copiilor cum să identifice o situație urgentă și în ce condiții pot solicita ajutor.
Copiii reprezintă categoria vulnerabilă atunci când vorbim despre incendiile produse în locuințe și gospodării. Adulții sunt responsabili de creșterea, educarea și îngrijirea lor, de aceea trebuie să le ofere toate informațiile referitoare la pericolul pe care-l presupune focul. Pe măsură ce cresc, vor fi învățați cum să evite incendiile sau să se comporte în caz de urgență pentru a nu-și pune viața în pericol.
Comandă telefonic
În plus, îți răspundem cu plăcere la orice întrebare ai avea despre acest model.
0733 487 748
Ai nevoie de ajutor?
Daca dorești mai multe informații despre modelele noastre de uși sau ai nevoie de asistență, contactează-ne telefonic la numărul de mai jos.
0733 487 748