Nu există produse în coș.
Comandă telefonic
În plus, îți răspundem cu plăcere la orice întrebare ai avea despre acest model.
0733 487 748
Una dintre cele mai bune măsuri de protecție pasivă, cu rol important în modelarea incendiilor și a efectelor acestora încă din faza incipientă, o reprezintă instalarea ușilor antifoc în spațiile comerciale. Fiecare companie are datoria de a asigura un nivel înalt de siguranță, în orice moment, tuturor celor care lucrează sau vizitează sediul. În ultimii ani, autoritățile responsabile cu controlul securității în caz de incendiu au exercitat o presiune tot mai mare asupra proprietarilor de afaceri pentru a-și crește gradul de protejare a clădirilor. Din acest motiv, există un interes tot mai ridicat pentru achiziția de uși antifoc, produse a căror necesitate nu poate fi subestimată. Statisticile arată că elementele pasive de protecție la foc pot diminua cu până la 70% pagubele produse clădirilor, așadar este esențial să știm care sunt caracteristicile acestor tipuri de uși și ce clădiri comerciale au nevoie de ele.
Ușile antifoc sunt ideale când vine vorba de siguranța la birou sau în zonele comerciale. Gândite și proiectate cu maximă rigurozitate, ușile antifoc au o construcție ermetică ce etanșează complet zona de trecere și ține la distanță fumul și gazele toxice emanate odată cu declanșarea procesului de ardere. Ele sunt fabricate din materiale incombustibile, care au proprietatea de a întârzia sau preveni răspândirea focului din partea afectată de incendiu către alte zone ale clădirii. Anumite modele de uși antifoc metalice pot fi confecționate din tablă de oțel zincată, umplute cu material termoizolant și prevăzute cu garnituri termoexpandabile. De asemenea, există și uși din lemn antifoc, dar și din sticlă groasă.
O ușă antifoc este special concepută pentru a rezista la incendiu o perioadă determinată de timp, cuprinsă între 30 și 120 de minute. Mai mult, accesoriile unui asemenea produs sunt și ele rezistente la foc.
Montarea ușilor antifoc trebuie să respecte anumite specificații pentru ca produsul să-și poată îndeplini cu succes rolul protector. Totodată, aceste elemente au nevoie și de materiale de etanșare și feronerie potrivite, pentru a-și putea menține rezistența la foc. Iată care sunt caracteristicile ușilor antifoc:
O reală barieră în împiedicarea propagării focului dintr-o parte în alta, ușile antifoc fac o diferență uriașă pentru evacuarea oamenilor în timp util, în cazul unui incendiu. Clădirile comerciale ar trebui să își ia măsuri de siguranță ce țin de protejarea oamenilor, a bunurilor și clădirii. Însă, un scenariu comun cu care se confruntă cele mai multe clădiri comerciale se referă la posibilitatea declanșării unui incendiu în interior. Ușile antifoc au capacitatea de a rezista în fața flăcărilor, de aceea ele trebuie să fie instalate în clădiri comerciale precum:
Focul distruge clădiri, bunuri, obiecte de valoare și vieți omenești, însă montarea unor uși antifoc în clădirile comerciale reprezintă un mod eficient de a beneficia de mai multă siguranță.
În astfel de spații ele sunt obligatorii prin lege, doar că utilitatea lor este de necontestat și ar trebui montate oriunde este necesar, nu doar pentru a respecta normele în vigoare, ci pentru beneficiile pe care le oferă. În cazul izbucnirii unui incendiu, situația se schimbă în câteva momente, iar oamenii trebuie să ia decizii foarte rapid. Iată de ce toate clădirile comerciale au nevoie de uși antifoc:
De regulă, normele de siguranță în cazul incendiilor prevăd folosirea ușilor antifoc la ieșirile către exterior. Când vine vorba de centre comerciale, ușile antiincendiu trebuie să fie instalate în locații diferite. În ultima perioadă, tot mai mulți arhitecți și constructori încep să înlocuiască elementele convenționale cu astfel de uși. Mai mult, unele modele nici nu trebuie să fie neapărat montate la vedere, ci pot chiar să fie ascunse în tavan și utilizate doar atunci când este necesar. Vezi mai departe unde se impune montarea acestor elemente:
În mediile comerciale, ușile antifoc îndeplinesc două funcții vitale. În primul rând, în cazul unui incendiu ele sunt rezistente la flăcări, iar închise formează o barieră pentru prevenirea răspândirii focului, căldurii și fumului. Atunci când sunt deschise, ușile antifoc prezintă mijloacele de evacuare perfecte pentru orice persoană din clădire și o cale sigură pentru echipele de intervenție.
Comandă telefonic
În plus, îți răspundem cu plăcere la orice întrebare ai avea despre acest model.
0733 487 748
Ai nevoie de ajutor?
Daca dorești mai multe informații despre modelele noastre de uși sau ai nevoie de asistență, contactează-ne telefonic la numărul de mai jos.
0733 487 748