Înapoi la Blog

Alegerea celor mai bune uși pentru hotel: Ghid complet

08.12.2021

Share

Industria ospitalității presupune multă atenție la detalii și responsabilitate pentru fiecare decizie luată. Satisfacția clienților este cea care poate crește sau, dimpotrivă, distruge o afacere din acest domeniu. În calitate de investitor, trebuie să te ocupi de orice lucru referitor la unitatea de primire turistică pe care o administrezi. Alegerea celor mai bune uși pentru hotel reprezintă unul dintre aspectele importante pe care trebuie să le ai în vedere. Fără îndoială, există puține uși care primesc mai multă atenție decât cele dintr-o clădire de acest gen. Și asta deoarece ușile sunt primele cu care interacționează oaspeții tăi și cele care îi ajută să-și formeze o impresie despre hotel. Așadar, gândește-te care este mesajul pe care vrei să-l transmiți prin intermediul acestor elemente și află mai departe cum se aleg ușile hoteliere.

Cum alegi cele mai bune uși pentru hotel: Criterii de selecție

Când vorbim despre uși de hotel, prețul este principalul lucru pe care îl iau în considerare investitorii. Cu toate că nu este nimic greșit în a gestiona cât mai bine cheltuielile, rezultatul obținut după montarea acestora ar trebui să conteze mai mult. Cele mai bune uși pentru hotel trebuie să respecte câteva criterii de selecție și să ofere o combinație potrivită de stil, siguranță și securitate. Spre deosebire de alte elemente de decor și accesorii, ușile nu pot fi schimbate prea ușor. Din acest motiv, la alegerea lor trebuie să ții cont de:

Dimensiune

Ca să poți achiziționa uși de interior pentru hotel, în primul rând trebuie să faci o serie de măsurători. Dacă le înlocuiești pe cele vechi, atunci te poți ghida după lățimea, înălțimea și grosimea acestora. Dacă stabilești dimensiunile la stadiul de gri, trebuie să iei în calcul golul de ușă. Prin urmare, măsoară grosimea peretelui, deschiderea orizontală dintre cei doi pereți și deschiderea verticală, de la podea și până la partea superioară a golului de ușă. La măsurarea înălțimii, nu uita de dimensiunea pe care o va avea pardoseala, dacă nu este montată. Este important să știi cum măsori corect pentru că dacă dimensiunile nu corespund cu acelea standard, de pe piață, va trebui ca ușile hoteliere să fie realizate pe comandă.

Materialul din care sunt realizate

În mod sigur, materialul contează foarte mult atunci când vrei să alegi cele mai bune uși pentru hotel. Acesta determină durabilitatea, designul și rezistența produselor, dar și prețul lor. Lemnul masiv este un material calitativ, are un aspect nobil și impunător, izolează foarte bine fonic și termic, însă are și un cost destul de ridicat. Ușile metalice pot fi luate în considerare, la fel și cele din sticlă, dar mai mult pentru holuri. În situația ușilor de intrare în camera de hotel opțiunile mai accesibile sunt cele realizate din materiale compozite, precum PAL, MDF, HDF.

Proprietăți antifoc

Una dintre cele mai mari amenințări în ceea ce privește buna desfășurare a activității dintr-un hotel este posibilitatea de producere a unui incendiu. Astfel, legea le impune unităților de primire turistică să își ia toate măsurile pentru a preveni incendiile, dar și ca să minimizeze riscul de răspândire a flăcărilor. În acest sens, ușile antifoc sunt alegerea ideală întrucât au fost concepute cu maximă rigurozitate, tocmai pentru a împiedica propagarea incendiilor și a etanșa încăperile.

Montarea ușilor antifoc duce la obținerea unei protecții sporite în fața focului, dar contribuie și la respectarea Montarea ușilor antifoc duce la obținerea unei protecții sporite în fața focului, dar contribuie și la respectarea prevederilor legale în acest domeniu. De altfel, hotelurile sunt unele dintre acele proiecte comerciale care necesită uși antifoc.

Proprietăți antifonice

Caracteristicile de izolare fonică sunt esențiale când vorbim despre alegerea celor mai bune uși pentru hotel. Ușile de interior antifonice le asigură clienților tot confortul dorit, dar și o experiență cât mai plăcută în interiorul clădirii. Chiar și în anumite spații, cum ar fi sălile de mese/de conferințe sau birourile, este nevoie de o acustică bună și de uși pentru hotel antifonice care să țină la distanță orice zgomot.

Numărul de canaturi

Unul dintre criteriile de selecție importante referitoare la alegerea ușilor, în special a elementelor antifoc, îl reprezintă numUnul dintre criteriile de selecție importante referitoare la alegerea ușilor, în special a elementelor antifoc, îl reprezintă numărul de canaturi. Prin urmare, pot fi instalate uși hoteliere cu un canat, acestea fiind ideale pentru camera de hotel, dar și elemente cu două canaturi, potrivite pentru spațiile din unitate cu trafic mai ridicat.

Sensul de deschidere

Într-un hotel, este necesar să se țină cont și de sensul de deschidere a ușilor. La alegerea produselor trebuie menționat dacă deschiderea va fi pe stânga sau pe dreapta, în cazul în care nu se aleg elemente cu deschidere reversibilă. În general, ușile care sunt legate la același hol comun ar trebui să se deschidă în interiorul camerelor, pentru a nu crea blocaje de trecere ori spații înguste. În alte locuri din hotel, ca o măsură de siguranță, poate fi nevoie să fie instalate uși cu deschidere spre exterior care să faciliteze evacuarea în cazul unui pericol. Trebuie avut în vedere ca ușile de intrare în camera de hotel să nu acopere întrerupătorul de lumină când sunt deschise și nici să se lovească de alte uși din interior, cum ar fi cea de la baie.

Tocăria și accesoriile

Cele mai bune uși pentru hotel înseamnă și tocuri construite din materiale calitative și nedeformabile, precum și accesorii foarte bune. Balamalele, sistemul de încuietori și mânerele trebuie să fie rezistente la un grad ridicat de uzură. De asemenea, este recomandat ca balamalele să aibă prindere în cel puțin trei puncte, două pe toc și una pe blatul ușii. În situația montării unor uși antifoc, este indicat ca și accesoriile să facă față flăcărilor

Finisajele clădirii

Cele mai bune uși pentru hotel trebuie să fie și cele mai frumoase. Sau, ar trebui! Oricum, stilul și designul ușilor trebuie să se potrivească arhitecturii clădirii. Culorile și finisajele ușilor hoteliere trebuie să fie în armonie cu acelea din interiorul unității pentru ca toate detaliile să fie foarte bine coordonate și să ofere o uniformitate și o estetică deosebită.

Siguranță și securitate

Știm cu toții că preocuparea principală pe care o au oaspeții oricărui hotel este securitatea lor. Fără îndoială, ușile tȘtim cu toții că preocuparea principală pe care o au oaspeții oricărui hotel este securitatea lor. Fără îndoială, ușile trebuie să fie solide, să nu poată fi deschise fără chei/carduri și să le dea clienților încrederea că atât ei cât și bunurile lor sunt în siguranță în orice moment.

Cele mai bune uși pentru hotel: 3 modele recomandate

După cum am menționat deja, hotelurile sunt unele dintre spațiile în care se impune instalarea ușilor antifoc. Aceste elemente au un rol crucial în ceea ce privește planul de protecție la incendiu al oricărei clădiri și reprezintă un demers absolut necesar pentru unitățile de primire turistică. În ceea ce privește designul, acesta poate fi îmbinat fără probleme cu utilitatea și siguranța. Astfel, ușile antifoc se pot acoperi cu folie PVC care imită lemnul ori care are diferite decorațiuni grafice sau pot fi vopsite în culorile preferate, ca să se asorteze cât mai bine finisajelor din interiorul clădirii. Iată câteva modele recomandate:

Ușă antifoc 120 de minute, 2 canaturi

usa antifoc 60 minute 2 canate

Perfectă pentru spațiile de instalare mari, ușa antifoc 120 minute oferă o rezistență extrem de ridicată în fața flăcărilor. Aceasta poate preveni răspândirea focului și oferă un timp destul de mare, de 120 de minute, pentru evacuarea în siguranță a oamenilor și bunurilor în cazul unui incendiu sau intervenția echipelor abilitate pentru lichidarea flăcărilor.

Ușă chepeng antifoc

Chepeng antifoc

Fiind o soluție specială de acces în spații înguste sau locuri unde o ușă standard ar fi mai greu de manevrat din cauza locului necesar pentru deschidere, ușa Chepeng este potrivită și pentru hoteluri sau pensiuni. Aceasta are dimensiuni reduse, oferă o izolație termică și fonică medie, face parte din gama economic și este unul dintre produsele cu închideri speciale care nu ar trebui să lipsească dintr-o astfel de clădire. Ușa Chepeng își găsește locul și în zonele mai puțin circulate ale unui hotel sau altui tip de spațiu, ca de exemplu la ghenele de instalații, boxe, pivnițe. De asemenea, se potrivește perfect acolo unde o ușă normală ar avea o greutate prea mare, cum ar fi în poduri, precum și oriunde se cere rezistență la foc.

Ușă antifoc 60 de minute, 1 canat

Este un model de ușă reversibilă, care necesită spațiu de instalare mai mic și o rezistență la foc de 60 de minute. Umplută cu material termoizolant, ușa antifoc 60 minute se poate monta la intrarea în camera de hotel, dar și în alte părți comune ale clădirii.

Ca să alegi cele mai bune uși pentru hotel nu este suficient să iei în considerare doar amenajarea interioară, ci și aspecte precum izolarea fonică, siguranța la incendiu, funcționalitatea spațiului sau calitatea accesoriilor. Fiecare detaliu este important dacă vrei să obții un interior confortabil, primitor, estetic și sigur și care să fie apreciat de către toți cei care vor trece pragul hotelului.

icon

Comandă telefonic

În plus, îți răspundem cu plăcere la orice întrebare ai avea despre acest model.

icon

0733 487 748

icon

Ai nevoie de ajutor?

Daca dorești mai multe informații despre modelele noastre de uși sau ai nevoie de asistență, contactează-ne telefonic la numărul de mai jos.

icon

0733 487 748